Премиерът на България направи коментар по наболялата тема с Крим. Премиерът Кирил

...
Премиерът на България направи коментар по наболялата тема с Крим. Премиерът Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков: Крим в момента е окупиран

Премиерът на България направи коментар по наболялата тематика с Крим. 

Премиерът Кирил Петков напълно поддържа мнението на Европейски Съюз и НАТО, че Украйна е единна и тъй като Крим сега е окупиран, става дума за окупация. " За мен няма никакво подозрение в това. Ние изцяло поддържаме европейската позиция, без никакво отклоняване от нея. "

Новият министър-председател на България удостовери уговорката на държавното управление да одобри еврото след две години макар нежната поддръжка измежду гласоподавателите. В изявление за кореспондента на Bloomberg в София Слав Оков, Кирил Петков обърна внимание на нуждата от интензивно увеличение на поддръжката за въвеждането на единната валута след неуспеха на връзката по време на рецесията с COVID-19, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Петков сподели, че държавното управление му ще търси способи за финансиране на инфраструктурни планове, които „ могат да оказват помощ за способността на НАТО да има по-добра логистика “, в това число повече мостове по река Дунав и пътни връзки, които ще оказват помощ за свързването на Гърция и Румъния, северните и южните съседи на България.

Според Петков би трябвало да има резистентен метод към промените от Зелената договорка, с цел да не намалее конкурентоспособността на района. " Може би по-бавен растеж или някои регулаторни процеси, с които би трябвало да го реализираме. Иначе рискуваме да станем най-бързо най-зелени, само че и най-бързо да намалее конкурентоспособността ни. А тези две неща би трябвало да се развиват ръка за ръка, с цел да реализираме в действителност зелените цели на зелена стопанска система, която да е устойчива и която поддържа своите жители. " Запитан за затварянето на въглищните електроцентрали и замяната на мощности, Петков разяснява, че " в случай че сменяем локален източник на сила с вносен, зависимостта ни се усилва. " " Относно периодите на затваряне на ТЕЦ-овете, бихме могли да ги заложим да вземем за пример до 2040г., само че това няма значение. При сегашните цени на въглеродните излъчвания и в случай че не престават да порастват, тези ТЕЦ-ове в действителност мъчно ще работят на пазара. Мечтая след няколко години, да кажем до 2040 година да успеем изцяло да заместим всички въглищни източници с чисти енергийни източници, които да са локални.

В коментар за Северна Македония Петков съобщи, че има намерение да ускори полемиките със Скопие, написа обстоятелства.бг.

" Затова отваряме пет нови групи – за инфраструктурата, стопанската система, културните обмени, присъединението към Европейски Съюз и историята. Надявам се, че това няма да са единствено държавни срещи – желая тези групи да работят извънредно дейно в идващите 6 месеца и да реализират действителни резултати. " Петков добави, че няма съответни периоди за договарянията, само че " поставихме доста ясна дата на първото ми посещаване, евентуално още на 18 януари. От наша страна въпросът е конкретизиран и желая да обсъдя с нашите македонски сътрудници един доста стегнат график на тези междуправителствени и бизнес срещи, както и културни групи от двете страни с доста ясни цели. Според това по какъв начин напредваме по всички проблеми, чакам да определим окончателната дата за приемане на Македония. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР